Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
We hakken komkommers graag in salades, roeren ze door tzatziki en – als we zin hebben in bijzonder luxe – gooien we ze ook graag in onze cocktails. Iedereen die denkt dat dit al experimenteel is, kent David Hertl niet!
Hertl, hoofd van de Bamberger Bierothek® en briljante meesterbrouwer van brouwerij Hertl, heeft veel onzin aan zijn hoofd. En komkommers. In een vlaag van genialiteit gooide hij enorme hoeveelheden van dit laatste in de brouwketel en creëerde een buitengewone bierspecialiteit: de Gurken Gose. David brouwde dit zure bier met zout, koriander en komkommer in teamverband met Collaboration Brew en herdefiniëerde daarmee een historische bierstijl. Hun meesterwerk mocht echter niet in Duitsland worden gebrouwen omdat het dankzij de komkommers enigszins afwijkt van de Beierse Zuiverheidswet. Tsjechië is iets opener en verwelkomde de gekke brouwers en hun augurken hartelijk.
Wie vreest dat de creatie van David een augurk in biervorm is, heeft het mis. In de neus zijn al fijne aroma’s van sla en ingelegde komkommers aanwezig. Het is dus een komkommer, maar het hoogtepunt moet nog komen. Bij het drinken vermengen de komkommertonen zich met fruit-, kruiden- en moutaroma’s in een verfijnde smaakcombinatie. Met een licht alcoholpercentage van vier procent is de Gurken Gose een heerlijk zomerbier dat ontzettend verfrissend is.
David’s Gurken-Knaller is het eerste bier in zijn soort en is daarom slechts in beperkte hoeveelheden verkrijgbaar. Dus als je jezelf de volle komkommer wilt gunnen, moet je er snel bij zijn of uit de augurkpot drinken.
Water, gerstemout , karameltarwemout , komkommer, rauwe tarwe , hop, koriander, zout, melkzuur , gist