Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De pomelo wordt vaak verward met de grapefruit of ermee gelijkgesteld, hoewel er enkele verschillen zijn tussen de twee citrusvruchten. Terwijl de grapefruit wordt gekenmerkt door zijn subtiele bitterheid, is de grapefruit, ook wel pomelo genoemd, zoet als hij rijp is en eerder zuur dan bitter. Voordat u ervan geniet, worden de afzonderlijke vruchtsegmenten niet alleen van de dikke buitenste schil verwijderd, maar ook van de schil en zijn ze vrij stabiel en stevig. Het vruchtvlees kan lichtgeel, honinggeel of roze zijn en is pas echt sappig als de vrucht rijp is. Het belangrijkste verschil tussen pomelo's en grapefruit is hun grootte: de grapefruit is de grootste van alle citrusvruchten.
De brouwers van de Kuehn Kunz Rosen-brouwerij in Mainz hebben geprofiteerd van het pittige aroma van grapefruit en deze gebruikt om een verfrissende India Pale Ale te verfijnen. De creatie heet Pampel Booze en is op smaak gebracht met pomeloschillen en citroenen. De extra ingrediënten geven de sappige IPA een citrusboost en onderstrepen het tropische aroma met fruitige zuren en elegante frisheid.
Pampel Booze wordt geleverd in een koperrood-gouden tint en is versierd met een stevige, witte kroon. De geur en smaak zijn een symfonie van citrustonen, kruidige kruiden, grasachtige hop en droge bitterheid.
Water, gerstemout (pale ale, karamelmout), hop (Citra), grapefruit- en citroenschillen, gist