Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De Frankische brouwerij Leikeim uit Altenkunstadt heeft een heel bijzondere traditie in stand gehouden: sommige van haar brouwsels worden vandaag de dag nog steeds volgens het eeuwenoude Steinbier-proces gemaakt. Bij deze techniek wordt het beslag niet elektrisch verwarmd, maar met behulp van hete stenen. De stenen die in het vuur gloeien, karameliseren de moutsuiker en zorgen voor een uitzonderlijk ronde en mildzoete smaak in het bier. Vroeger kwam dit proces vaker voor, maar tegenwoordig heeft bijna niemand er meer last van.
Gelukkig spaart het team van Leikeim kosten noch moeite en kunnen ze ons daarom deze heerlijke delicatesse voorschotelen. Uw Steinweizen-Bock brengt een vurig alcoholpercentage van 7,0% in het glas en presenteert zich in een ondoorzichtig roestrood. Een majestueuze kroon van ivoorkleurig, stabiel schuim met dichte poriën ligt bovenop het bier en straalt een verleidelijke geur uit van zacht geroosterde mout en sterke gist. Het eerste drankje volgt de voet en zet de olfactorische eerste indruk op culinair gebied voort. Gist en graan worden geleidelijk aangevuld met banaan, kruidnagel, toffee en rood fruit. Het fluweelzachte mondgevoel en de volle body geven het bier een vleugje luxe en maken het tot een absolute favoriet voor het koude seizoen.
Als het buiten weer en wind is, is het binnen het gezelligst met een knus dekentje en de steentarwebok!
Water, tarwemout , gerstemout , hop, gist