Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De Beierse levensvreugde gebotteld.
Naast klassiekers als het historische Emmerbier en specialiteiten als de Dolden Sud IPA omvat het ruime assortiment van Riedenburger Brauhaus ook een aantal seizoensgebrouwen festivalbieren. Een favoriet hiervan is Viva Bavaria.
Het natuurlijk troebele bier is gemaakt met natuurlijke kegelhop uit de Hallertau en bevat alleen maar goede dingen: zowel de hop als de gebruikte mout komen uit gecontroleerde biologische teelt door Bioland-boeren. Met de grootste zorg en ambachtelijk vakmanschap worden deze kostbare grondstoffen verwerkt tot fijn bier. Het resultaat is een kastanjerood bier met een kleine schuimkraag dat verleidelijke geuren uitstraalt van versgebakken brood, zoete mout, karamel, gekonfijt fruit en subtiele hop. De initiële smaak harmonieert met de olfactorische eerste indruk en streelt het gehemelte met zachte aroma’s van gebrande mout, delicaat smeltende karamel, sinaasappeljam en knapperig graanbrood. De hop begeleidt de moutige symfonie met subtiele tonen van kruidige boshoning en kruiden, en draagt ook bij aan een frisse hopbitterheid die mooi opbouwt richting de afdronk. De afdronk is zacht moutig en smaakt naar karamel, de bitterheid rondt de aromaten vakkundig af en doet verlangen naar een nieuwe fles.
Het festivalbier Viva Bavaria van het Riedenburger Brauhaus is een feest voor de zintuigen en de perfecte metgezel voor grote en kleine feesten. Of het nu een grote verjaardag is of gewoon een maandagavond: Viva Bavaria smaakt altijd!
Water, gerstemout , hop, gist