Het mooie aan bier is dat het zowel ongecompliceerd en nuchter als complex, gelaagd en diepgaand kan zijn. Afhankelijk van de stijl, de brouwmethode, de grondstoffen en de brouwerij kan gerstesap een unieke culinaire belevenis zijn, een tussendoortje, een dorstlesser of een genot op speciale momenten. Wij zijn geen snobs als het gaat om de prijs van een bouwwerk – duurder en geavanceerder is niet automatisch beter – maar we zijn er wel voorstander van om eenvoudig consumeren tot een genot te verheffen.
Het eenvoudigste hulpmiddel hiervoor is een bierglas. Het maakt een groot verschil of je het bier direct uit de fles/blik drinkt of dat je de moeite neemt om het in een glas te schenken. Deze kleine tussenstap voegt een visueel en een reukcomponent toe en verbetert idealiter zelfs de smaak. Je benadert het bier en zijn makers met respect en eert de passie, het hart en het werk dat eraan is besteed. Je viert het drinken en neemt de tijd om het uiterlijk, de geur, de smaak en het mondgevoel te waarderen. Zelfs van het meest onopvallende bier kun je een feestje maken.
Wilt u uw biergenot naar een hoger niveau tillen, dan raden wij u een echte alleskunner aan: het Ale Glass van LaBieratorium.