In het Frankische dialect verwijst de Böckla naar een kleine bok. Het woord kan echter ook gebruikt worden als liefdevolle naam voor een fijn bockbier . Bijvoorbeeld bij Drei Konen in Memmelsdorf: de traditionele brouwerij uit Franken brouwt elk jaar net op tijd voor het begin van de lente de sterke Maibock genaamd Böckla.
Het lichte bockbier luidt het warme seizoen in met een milde zoetheid en verheft de vermoeide geest met een stevig alcoholpercentage van 6,2%. De seizoensspecialiteit vloeit in een opaalachtig kopergoud in het glas en is versierd met een kroon van luchtig, bloesemwit schuim. Een honingzoete geur van broodgranen en zongerijpte mout vult de neus en verleidt je tot het nemen van de eerste slok. De initiële smaak onthult een compositie van rogge, rozijnen, gekonfijte abrikozen, romige boshoning, noten en karamel. Een subtiele bitterheid rondt de fruitige zoetheid op slimme wijze af, terwijl de hop zachte kruidige tonen en een subtiele zuurheid in het aromatische spel brengt.
Böckla smaakt bij bijna alles goed, maar wij willen er graag een bijzondere delicatesse bij voorstellen. Een schitterende partner bij het uitgebalanceerde sterke bier is een roze geroosterd lamsvlees met huisgemaakte daslookboter, jonge aardappelen, wortels geglaceerd in boter en honing en een romige saus van sjalotten, balsamicoazijn en donkere hartkersen.
Water, gerstemout , hop, gist