Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Veel mensen houden van munt in hun limonade. Ook vind je de groene plant terug in zomerse salades, in de Marokkaanse keuken, in sorbet en cocktails of in moderne interpretaties van pesto. Waar je hem ook neerlegt, hij tovert een subtiele frisheid in het gerecht of drankje en maakt bovendien indruk door zijn prachtige kleur.
Ook de Bambergse tuinman en brouwer Kris Emmerling is een grote fan van munt. De grondlegger van de kleinste brouwerij van de kathedraalstad heeft de hop teruggebracht naar zijn thuisland en teelt in de familiekwekerij niet alleen de aromatische kegels, maar ook allerlei andere kruiden, vaste planten, fruit en groenten. Een deel van zijn rijke oogst levert de inwoners van Bamberg, terwijl een ander deel rechtstreeks vanuit de tuin naar de brouwerij gaat en wordt verwerkt tot heerlijk bier.
Terug naar de munt. Kris gebruikt deze voor zijn muntmannetje. Dit lichte bier is gebrouwen met de Cascade-hopvariëteit. De hop groeit in de familiebrouwerij, wordt met de hand geplukt en zowel gebrouwen als gebruikt voor dryhopping. Het geeft het bier een sappige fruitigheid die prachtig harmonieert met het verfrissende karakter en de aardse kruidigheid van de munt. The Mint Man brengt je lichte mout, pittige citrustonen en een geweldig kruidenboeket in je glas. Perfect voor de zomer!
Brouwwater, gerstemout , gist, hop, munt