Bierige Kerstmis! Bestel vóór 18-12-2025, 23:59 uur en ontvang je bestelling gegarandeerd vóór Kerstmis.*
Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Vergeleken met melkchocolade heeft pure chocolade een hoger cacaogehalte en is hij doorgaans minder zoet. Sommigen houden van de robuuste bitterheid en rijke, geroosterde aroma’s van de mahoniekleurige lekkernij, terwijl anderen de smelt-in-de-mond textuur en zijdezachte zachtheid van de lichtere varianten verkiezen. De aantrekkingskracht van pure chocolade schuilt in de complexiteit: door het hogere cacaobotergehalte smaakt hij intens naar chocolade en geeft hij, naast zijn zachte zoetheid, ook pittige en bittere tonen af. Pure chocolade combineert uitstekend met rode wijn en noten, maar is ook geschikt voor desserts en gebak.
Of in bier.
Dr. Thomas Tyrell van Tyrell BrauKunstAtelier is een kenner met een verfijnde smaak die bier weet te combineren met de meest verfijnde ingrediënten. Samen met de chocolade-experts van Rosa Canina heeft hij een zoete verleiding gecreëerd met robuuste, geroosterde mouten, geselecteerde cacaobonen uit Nicaragua, exotische tonkabonen, kaneel en vanille. Deze koffiezwarte stout, met zijn fijnkorrelige, hazelnootbruine schuimkraag, verspreidt een onweerstaanbare geur van warme chocolademelk en vers gezette espresso. De eerste slok zet de geurindruk vakkundig voort en streelt het gehemelte met een chocoladeachtige intensiteit. Geroosterde mout, koffie, warme kruiden en een vleugje drop completeren het donkere smaakprofiel. Zoetheid, zuurgraad, geroosterde aroma’s en elegante bitterheid zijn perfect in balans en vormen een zondig, heerlijk geheel dat evenzeer heerlijk is met of als dessert.
Tyrell BrauKunstAtelierWater, gerstemout*, tarwemout*, geroosterde mout , cacaobonen*, tonkabonen, kaneel, vanille*, gistculturen
*Afkomstig uit biologische landbouw (96% van de gebruikte ingrediënten)