Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Terwijl zijn vader zich bezighoudt met druiven, druivensoorten en tannines, zijn hop en mout de hobby van zoon Bernd. De gepassioneerde brouwer voorziet de gasten van het Bootshaus in Bamberg niet alleen van heerlijk zelfgemaakt eten, hij voorziet hen ook van het bijpassende bier.
De brouwer serveert zijn sterke rode bier graag bij ovengebakken kip met wortelgroenten en mosterdsaus met peterselieaardappeltjes of bij knapperige eend met rode kool, romige jus en huisgemaakte aardappelknoedels. De smakelijke creatie heet Nordic Red en is gebrouwen met een energiek trio van drie soorten mout. München- en Weense mout en een karamelvariant worden gecombineerd met drie hopvarianten. Om voldoende hop te bieden voor de verscheidenheid aan mouten, ondergaat het bier koude hoppen met saffier. Aan het einde van dit proces ontstaat er een brouwsel dat indruk maakt door zijn ronde karakter, fijne kruiden en elegante fruitigheid.
Bernd's Nordic Red presenteert zich in de kleur van bedauwde kastanjes in het glas. Een roestrode glans doordringt het bier, dat wordt bekroond met luchtig, gebroken wit schuim. Terwijl je het inschenkt, vult een potpourri van ovenvers brood en donkere karamel de lucht en krijg je zin om de eerste slok te nemen. De initiële smaak volgt de voet en verrukt met toffee, gebrande mout en een elegante hint van hop.
Water, gerstemout , hop, gist