Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Zoals op veel plaatsen moest bier in het Ruhrgebied vooral één ding zijn: drinkbaar. Na het harde werk onder de grond had men trek in volle, rechtlijnige en ongecompliceerde bieren. Er was geen plaats voor toeters en bellen in hun glazen; in plaats daarvan verlangden ze naar brouwsels die lichaam en geest vleien en gewoonweg lekker smaakten.
Precies op dit punt bouwt brouwerij Mücke Craft Beer voort en zet de traditie van heerlijk bier in het Westen voort. Lange tijd werd het Ruhrgebied beschouwd als een woestijn van plezier, althans in de rest van Duitsland - daar komt momenteel verandering in, mede dankzij Dennis en Michael. Hoewel de twee slechts parttime brouwen, steken ze nog steeds hart en ziel in hun brouwproject.
Een klassieker uit hun thuisland is de Dortmunder Export, die ze samen met moderne hop naar het heden hebben gekatapulteerd. Hun versie heet Ruhr Export en brengt naast het alcoholpercentage van 5,5% een mooie moutrijkdom en fijne hopcomponenten in het glas. Het nieuw uitgebrachte Pottbier ruikt naar gouden graan, zongedroogd stro en donkere karamel. De hop levert harmonieuze tonen van vers gemaaid gras en bloemige hints. Uit de smaaktest blijkt een stabiele body die smaakt naar zachte mout, toffee, romige bloesemhoning, geurig hooi en gistig brooddeeg. Een vleugje hop en een complementaire bitterheid vervolledigen het smaakprofiel.
Water, gerstemout , hop, gist