Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Bockbier is een krachtig, vaak donker bier dat zijn oorsprong vindt in Beieren. Het is een subtype van pils en wordt doorgaans in de herfst of winter gebrouwen. Bockbieren hebben een hoger alcoholgehalte dan conventionele lagers en zijn moutig van smaak met een licht geroosterde toets en een kruidige zoetheid. Omdat er niet alleen in het koude seizoen feestelijke gelegenheden zijn, wordt er ook in het voorjaar en tijdens de vasten bockbier gebrouwen. Een speciaal subtype van de stijl is de Maibock, die net op tijd voor de dans in mei wordt gebrouwen en geserveerd. Door hun intense aroma zijn bockbieren bijzonder geschikt als begeleider van hartige gerechten en zoete desserts. Hun karakter past perfect bij chocolade en noten, maar ze zijn ook een populaire keuze bij kaas- en worstschotels.
Een fijn bockbier met een matig alcoholpercentage van 6,6% komt uit de pen van Stefan Pfister. Zijn interpretatie is diepzwart en wordt geleverd met een hazelnootbruine schuimkraag. De donkere schoonheid scoort met een fluweelzacht mondgevoel en een volle body. Grote mouttonen, sterke geroosterde aroma's, romige zoetheid en hints van rood fruit maken het bockbier tot een ware traktatie voor de mond.
Als je op zoek bent naar een lichte bok gemaakt van biologische grondstoffen, dan ben je hier aan het juiste adres. Lekker, sensueel en duurzaam!