Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Een Fränkisch, in het Duits “een Frankisch”, is het bier dat Schübel Bräu ruim tien jaar geleden internationale bekendheid bezorgde. Maar één ding tegelijk.
De Stadtsteinacher brouwerij Schübel is een familiebedrijf uit de regio Kulmbach. Nadat de brouwerij van een aantal ouders op hun kinderen werd overgedragen, staat vandaag de vijfde generatie, Jürgen Münch en zijn vrouw Andrea Schübel-Münch, aan het roer. En de zesde wacht al: zoon Mario heeft zijn opleiding tot mouter en brouwer al afgerond en dochter Lea-Sofia is al hard aan het werk. In 2010, net op tijd voor de Frankische Dag op 2 juli, bracht de brouwerij A Fränkisch uit. Het prachtige kelderbier verrukte niet alleen de inwoners van Stadtsteinach, maar ook de juryleden van de European Beer Stars. Slechts twee jaar na zijn verschijning won de Frankische klassieker een bronzen medaille in het gerenommeerde concours en verwierf daarmee internationale bekendheid.
Het traditionele brouwsel brengt een mild alcoholpercentage van 4,9% op tafel en is gemaakt met geselecteerde ingrediënten van regionale boeren. In het glas verschijnt de delicatesse in een koperachtig, glinsterend kastanjebruin, een ivoorkleurige schuimkraag troont op het subtiel gewolkte lichaam. De geur en smaak bestaan uit tonen van vers brooddeeg, zongerijpt graan, gistkruiden en een vleugje karamel.
Water, gerstemout , gebrande gerstemout, hop, gist