De winter is een bittere kou die de wereld bedekt met een kristallijne laag ijs en je adem in kleine wolkjes bevriest. De winter is een warme chocolademelk na een lange wandeling door het witte wonderland, waarbij je door ijzige heuvels sleet en op scherpe lopers over bevroren water glijdt. Winter betekent jezelf in honderd lagen warme kleding wikkelen en het toch koud hebben. De winter bestaat uit ijskrabben in de ochtend, smeltende sneeuw, de verwachting van Kerstmis, glühwein na het werk en pikdonker net na vijf uur in de middag. En de winter is winterbier.
We doorstaan de winter met al zijn voor- en nadelen en dat is grotendeels te danken aan winterbier. Elk jaar aan het einde van de herfst brengen veel traditionele brouwerijen brouwsels uit die speciaal zijn ontworpen voor het koude, oncomfortabele seizoen. Zo ook bij Arcobräu: hun winterbier is een volle bierspecialiteit die alleen in de wintermaanden verkrijgbaar is. Het brouwsel heeft een verwarmend alcoholpercentage van 5,5% en vloeit feestelijk, glanzend goud in het glas. Een schuimige dop van delicaat ivoor troont op het heldere lichaam en ruikt verleidelijk naar karamelmout, honing en vers gemaaid gras. De smaak zet deze prachtige eerste indruk voort met ovenvers brood, romige bloemenhoning, gekaramelliseerd graan en grasachtige hints van hop.
Het winterbier van Arcobräu is een smakelijke drank die lichaam en geest verwarmt, zelfs op dagen dat de temperatuur onder nul is.
Water, gerstemout , hop