In brouwkringen wordt fel gediscussieerd over de toevoeging van suiker. Vertegenwoordigers van de Beierse Zuiverheidswet zijn hier strikt tegen en fronsen creaties waar zelfs maar een korreltje suiker doorheen is gemengd; anderen roemen suiker als drijvende kracht achter de fermentatie en in België is het toevoegen van de grondstof zelfs een traditie. Veel Belgische bieren rijpen verder op fles en ontwikkelen tijdens dit proces pas hun evenwichtig en aromatisch karakter.
Ook de tripel uit La Trappe ondergaat na het bottelen een verdere gisting en dankt aan deze stap zijn complexe intensiteit. Rust is een essentieel onderdeel van het werk van de trappistenmonniken, dat ook bij het brouwen zeer serieus wordt genomen. Er schuilt kracht in vrede, zoals de voortreffelijke bieren van Bierbrouwerij de Koningshoeven bewijzen.
La Trappes Tripel is een bekroond bier dat vanaf het eerste moment biergenot belooft. In het glas bekoort de Belgische klassieker met zijn diepgouden body en de dichte poriën, licht getinte schuimkraag. In de neus combineren fijne mout en tonen van ovenvers brood en luchtig biscuitgebak met bloemige hop en zware fruittonen een onweerstaanbare mix die tot uiting komt in de smaak. De Tripel met het trappistenzegel maakt indruk met zijn harmonieuze aroma, volle karakter en heerlijk zacht, fluweelachtig mondgevoel.
Water, gerstemout , glucosestroop, hop en gist