Bananensaus en cappuccino zijn een dessert-koffiecombinatie die in Nederland vaak 's middags wordt genuttigd. De bananenbladerdeeg is een soort eclair gevuld met room en een banketbakkersroom gemaakt van bananen. Het soezendeeg is bedekt met geel glazuur en versierd met fijne reepjes pure chocolade. De sterke zoetheid van rijpe bananen en slagroom harmonieert prachtig met de delicate geroosterde toon van de koffie.
Omdat brouwerij De Molen van allerlei tegenstellingen houdt, waarderen ze ook het voortreffelijke contrast van Hollands bananengebak en Italiaanse koffie. En omdat brouwers aan bier denken als ze denken aan alles wat ze geweldig vinden, transformeerde het team de hemelse combinatie snel in een zondig goed brouwsel. Banana Soes & Cappuccino is een imperial milk stout met een levendig alcoholpercentage van 9,0%, die smaakt naar het dreamteam. Door de toevoeging van cacao, koffie, gedroogde bananen, vanille en lactose ontstaat een betoverende smaak die de bakwaren en de bijpassende drank één op één weerspiegelt.
De Molens Banaan Soes & Cappuccino smaakt als een volle koffie met melk. Terwijl je ervan blijft genieten, worden er bitterzoete mannenchocolade en een vleugje tabak toegevoegd voordat de banaan het podium betreedt en romig, zoet en zacht smelt op de tong. De stout combineert banaan, chocolade, koffie, karamel en een vleugje vanille tot een onweerstaanbaar geheel dat wij verkiezen boven elk dessert.
Water, gerstemout , havervlokken , koffie, cacao, gedroogde bananen, hop, vanille, lactose