Een absolute traktatie voor alle hopliefhebbers en hopheads onder jullie is Saphir uit Hofstetten. Het fijne pils presenteert de hopvariëteit Saphir in al zijn glorie en ontvouwt het volledige potentieel van het groene goud.
Om het maximale hoparoma te bereiken, wordt het bier gedurende een ongelofelijke periode van twee maanden koud gehopt: hierbij wordt het bier op onbehandelde, vers geoogste hopbellen bewaard en krijgt zo het volledige hoparoma. De oliën uit de bloem komen in het bier terecht en geven het heerlijke aroma’s van exotische lychee, gouden mango en sappige mandarijnen. Het fruitige karakter en de harmonieus uitgebalanceerde bitterheid geven het pils het uiterlijk van een India Pale Ale.
Het bekroonde bier vloeit glanzend goud in het glas. Het sprankelende kooldioxide voedt een prachtige kroon van sneeuwwit schuim met fijne poriën en prikkelt de smaakpapillen als het wordt gedronken met een potpourri van tropisch fruit en groene hop. Een overvloed aan mouttonen fungeert als subtiele basis en proeft naar honing, graan en versgebakken brood. De bekroning van het smakelijke biergenot is een harmonieuze afdronk die het gehemelte flatteert met diepe hoptonen en edele bitterheid.
De Hofstettener Saphir is een slim bier waarin de gelijknamige hop de eerste viool speelt.
Water, gerstemout , hop, gist