Volgens de Spaanse brouwerij Damm is haar pils Daura het glutenvrije bier met de meeste onderscheidingen ter wereld.
Steeds meer mensen kiezen er bewust voor om geen producten met gluten te consumeren of om gezondheidsredenen. Bier is over het algemeen niet glutenvrij en is daarom een van de voedingsmiddelen die glutenweigeraars moeten vermijden. Gelukkig zijn er steeds meer brouwerijen die de groeiende behoefte aan glutenvrije bieren onderkennen en aan de toenemende vraag voldoen met uitstekende bieren die volledig glutenvrij zijn. De in Barcelona gevestigde Brouwerij Damm is een van deze brouwerijen en beschikt over het bekroonde Daura-pils.
Het glutenvrije bier vloeit stralend goudkleurig in het glas en glinstert in prachtige amberkleuren. De heldere drank wordt tot leven gebracht door een sprankelend kooldioxide en bekroond door een klein schuim met fijne poriën. Uit de witte kroon stijgt een moutige geur van romige karamel, warm brooddeeg en lichte mout op. De hop zorgt voor een fijne neus van citrus en zomerbloemen. De initiële smaak onthult een frisse, moutige body met fijne zuurgraad. Zongerijpt graan ontmoet zachte karamel en zacht geroosterde mout op de tong. De hop draagt de aroma’s van vers gemaaid gras en sappige citrusvruchten bij aan de aromaten en geeft het bier een zomerse lichtheid.
Subtiel bitter, aangenaam zoet en subtiel zuur, de Daura Lager is een delicaat uitgebalanceerde samenstelling en uiterst drinkbaar.
Water, gerstemout (glutenvrij), hop, gist