Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Appels en peren behoren tot de meest populaire fruitsoorten in Duitsland en wij zijn grote fans van de eenvoudige vruchten. Wij waren vooral onder de indruk van de peer met zijn sappige, sneeuwwitte vruchtvlees en groene schil met rode of gele wangen. Rechtstreeks van de boom eten is heerlijk, maar ook prima te verwerken. Wij houden van romige perenjam, compote met grote stukken voor pannenkoeken, sap, crumble, cake en peer uit de oven. Het fruit is ook heerlijk in een salade: Als heerlijk voorgerecht voor het wintermenu snijden we de peer in dunne plakjes, marineren hem in een vinaigrette van witte wijnazijn, honing en olijfolie en serveren hem met veldsla, gekarameliseerde walnoten, versgemalen peper en luchtige wolkjes van geitenkaas. In het perfecte bier voor dit gerecht zit ook peer.
Het Tsjechische Pivovar Zichovec heeft een winterse India Pale Ale gebrouwen die dubbel koud gehopt is en verfijnd met sappige perenpuree, kruidige gember en exquise kaneel. Om het brouwsel een elegante zuurgraad te geven, werden er vóór de gisting met conventionele gist melkzuurculturen aan toegevoegd.
Het eindresultaat heet Vánoční Hruška 12 en smaakt als een frisse, zure versie van een ovengeroosterde peer: smeltende zoetheid, fruitzuur, vurige gemberkruidigheid en een verwarmende hint van kaneel.
Water, gerstemout , tarwemout , peren, gember, kaneel, hop