Er is een prachtige herfsttraditie in Browar Pinta: elk jaar brengen de brouwers hun bekende en populaire dyniamiet uit. Het seizoensherfstbier is gebaseerd op Amerikaans pompoenbier en past met zijn kruidige karakter perfect in de koudere helft van het jaar.
Om een pompoenbier te brouwen dat zijn naam echt waarmaakt, maakten de Poolse brouwers eerst een hele bos pompoenen. In feite zijn er honderden kilo’s pompoen nodig om dyniamiet te maken. De herfstreuzen worden geschild en gebakken voordat ze aan de puree worden toegevoegd. Maar niet alleen pompoen gaat in de ketel, er wordt ook een grote hoeveelheid hop en een selectie van verschillende kruiden gebruikt. Gember, kaneel en kruidnagel harmoniëren wonderwel met de romige zoetheid van de pompoen en maken Dyniamit tot een herfstfeestbier.
Het resultaat van het pompoenfeest is een amberkleurig bier dat krachtig pompoenoranje oplicht als het licht erop valt. Een kleine kroon van wit schuim zit bovenop het troebele bier en verspreidt een delicaat kruidige geur van ovenvers pompoenbrood. De smaaktest presenteert een evenwichtig bier met een medium body en aangename koolzuur. Zachte tonen van romige karamel, warme kruiden en brooddeeg strelen het gehemelte. De pompoen is onmiskenbaar aanwezig, maar blijft discreet op de achtergrond. Integendeel, dyniamiet smaakt als een symfonie van herfstachtige smaken.
Heerlijk op Halloween, maar ook op iedere andere dag van het jaar!
Water, gerstemout , koekjesmout , hop, geroosterde pompoen, kruidnagel, kaneel, gember, Iers mos, gist