Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Er zijn plaatsen waar we voor altijd zouden kunnen blijven. Ons bed is er één van, net als paradijselijke stranden in exotische landen, net als onze favoriete kroeg, de bank of het café om de hoek, waar je uitstekende koffie en zelfgemaakt gebak kunt krijgen.
Voor het team van brouwerij Moon Lark uit Polen is Oktoberfest één van deze plekken. Ze houden van de uitbundige sfeer op het Münchener Volksfestival, amuseren zich tijdens de talloze attracties, genieten van de kip en de dames in klederdracht, drinken bier in de festivaltent en kunnen er geen genoeg van krijgen. Om daar te kunnen blijven, althans culinair gezien, hebben ze samen met Browar Pinta een festivalbier bedacht dat hen voor een paar slokjes terugvoert naar het Oktoberfest, ook al duurt het Oktoberfest nog maanden en vele kilometers verderop.
Stay Here is een fijne Märzen, die inmiddels aan zijn derde druk toe is. Vier verschillende mouten en de Perle-hopvariëteit vormen een hoppiger versie van de Beierse klassieker. De delicatesse, geïnspireerd op de biercultuur van München, brengt een slank alcoholpercentage van 5,9% op tafel en smaakt naar ovenverse broodkorst, zonovergoten graan, dennennaalden en geurig hooi. De aardse specerijen en hoppige zuurheid gaan gepaard met een subtiele bitterheid, wat Stay Here #3 tot een smakelijke traktatie maakt.
Water, gerstemout , hop, gist