Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De Estse brouwerij Anderson’s heeft een passie voor vatrijping en toont altijd een vaardige hand bij het selecteren van haar houten vaten: het team brengt ’s werelds meest gerenommeerde distilleerderijen aan boord en extraheert er de meest aromatische houtsoorten uit. Islay is het meest zuidelijke eiland van Schotland en een plaats die bekend staat om zijn uitstekende whisky. Lagavulin is een van de meest succesvolle en oudste distilleerderijen van het eiland en Anderson’s partner voor een van haar populairste bieren.
Tõrv Sai Teoks is een imperiale havermoutstout gerijpt in Lagavulin-vaten. Het brouwsel bevat een krachtig alcoholpercentage van 12,5% en roept het onmiskenbare turfaroma van goede whisky in het glas op. De aanwezige havervlokken gaan dit tegen met zachte graantonen en geven het bier een heerlijk dikke, romige textuur.
Anderson’s Tõrv Sai Teoks wordt gepresenteerd in donker mahonie en bekroond met een hazelnootbruine kroon van dicht, romig schuim. Wanneer het in het glas wordt gegoten, verspreidt zich de vurige geur van fijne whisky en belooft een kruidig biergenot. Het smaakprofiel volgt de olfactorische eerste indruk en raakt de tong met sterke bourbontonen, hout, turf, geroosterde aroma’s, rook en leer. Het intense aromaspel wordt doordrongen van warme alcoholtonen, die slim in het totaalbeeld zijn geïntegreerd.
Water, gerst- en havermout , havervlokken , hop