Bierige Kerstmis! Bestel vóór 18-12-2025, 23:59 uur en ontvang je bestelling gegarandeerd vóór Kerstmis.*
Verzending via Brauerei & Gasthof Zwanzger
Een andere klassieker van de Zwanzger-brouwerij is ongetwijfeld hun tarwebier. Hoewel het in Franken niet zo wijdverspreid is als iets zuidelijker in het naburige Beieren, maakt deze amberkleurige bierspecialiteit indruk met zijn romige mondgevoel en zachte textuur. Subtiele bananentonen met een vleugje kruidnagel in de afdronk, samen met iets minder koolzuur dan veel andere klassieke tarwebieren, maken de drinkervaring compleet. Zwanzger Brouwerij & Herberg in Uehlfeld: Waar bier nog steeds een ziel heeft. Sommigen noemen het nostalgie. Wij noemen het compromisloze kwaliteit. In een wereld vol hightech brouwapparatuur maken wij in Uehlfeld een statement: authentiek vakmanschap dat je kunt proeven. De brouwerij: Handwerk in plaats van computergestuurde machines. In onze historische koperen brouwketel uit 1968 heerst geen computer, maar de kennis en intuïtie van de brouwmeester. Van een door een transmissie aangedreven graanmolen en open filtering tot de klassieke decoctiemethode: het is deze bewuste keuze voor de "langzame" traditie die onze zes klassieke bieren hun onmiskenbare karakter geeft. De toekomst in de kelder: perfectie heeft ruimte nodig. Voor ons betekent traditie geen stagnatie, maar juist de basis voor innovatie. Met de bouw van onze nieuwe gistings- en opslagkelder hebben we een ruimte gecreëerd waar state-of-the-art technologie het rijpingsproces beschermt zonder het te versnellen. Hier krijgt het bier het belangrijkste ingrediënt, een ingrediënt dat tegenwoordig vaak ontbreekt: tijd. We laten onze klassieke bieren minimaal acht weken rijpen! Het resultaat is een frisheid en puurheid die van elke slok een beleving maakt. Twaalf generaties. Eén passie. Sinds 1639 bewaren we het familiewapen en de brouwrechten in het hart van de Aischgrund. Christian Zwanzger zet deze erfenis vandaag de dag voort in de twaalfde generatie – met de moed om verrassende speciaalbieren te creëren en de loyaliteit aan ons eigen brouwen die ons verbindt.
Brauerei ZwanzgerBrouwwater, (tarwemout, gerstemout), hop, gist