Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Aecht Schlenkerla Rauchbier is waarschijnlijk het bekendste bier in Bamberg en wordt over de hele wereld gedronken. De onnavolgbare smaak van het bier heeft de brouwerij beroemd gemaakt en trekt jaarlijks hordes toeristen naar de Sandstrasse, waar traditioneel de Schlenkerla wordt geserveerd. Sommige mensen omschrijven het donkere rookaroma als de smaak van ham en het valt niet te ontkennen dat de Schlenkerla een beetje hartig smaakt. Deze smaak, die tegenwoordig zeldzaam is geworden, komt van de gebruikte mout, die nog steeds traditioneel boven open vuur wordt geëest. Vroeger was deze methode de enige manier om het graan te drogen, maar tegenwoordig hebben machines het proces vereenvoudigd. De door de rook gecreëerde smaak is door de modernisering verdwenen en is in Duitsland nauwelijks meer te vinden. Brouwerij Schlenkerla houdt de traditie in stand en serveert met trots haar bier.
De Schlenkerla Märzen vloeit in een bijna ondoorzichtige mahonietint in het glas en vormt een schuimkraag met fijne poriën. Uit het hazelnootbruine schuim stijgt een sterk rokerig aroma op, dat doet denken aan kampvuren, gerookt vlees en licht gebrande karamel. De dominante rokerige geur wordt begeleid door een vleugje smeltende chocolade en de geur van vers gebakken steenovenbrood, waardoor het aromaspel compleet wordt. De initiële smaak onthult een gerookt bier met een volumineuze body, zachte koolzuur en een romige, volle textuur. Qua smaak doet het bier precies wat het belooft: overal rook.
Je houdt ervan of je haat het. Heb je het al geprobeerd?
Water, gerstemout , hop, gist