Een heerlijke zoldervondst.
Meesterbrouwer Matthias Trum is een echte Bamberglegende. Hij is de baas van Hellerbräu, dat het beroemdste Bamberg-bier brouwt. De Schlenkerla is een Bambergs instituut en wordt over de hele wereld gedronken. Maar Matthias Trum rust niet op de lauweren van zijn voorouders. Integendeel: de vindingrijke brouwer speurt regelmatig de archieven af op zoek naar oude schatten. Hij heeft al meer dan eens gevonden wat hij zoekt. Zijn nieuwste ontdekking is een recept gebaseerd op een eeuwenoud brouwproces. De Bamberger Heinzlein is een alcoholarm bier dat dankzij speciale brouwtechnologie heerlijk intens naar hop smaakt.
De wortels van Heinzlein liggen in een tijd waarin het veel veiliger was om bier te drinken in plaats van het vaak gevaarlijk vervuilde water. De vrijwel alcoholvrije Heinzlein leste de dorst van de beroepsbevolking en werd ook aan kinderen geserveerd. Wij zouden dit vandaag de dag afraden, maar voor alle anderen is Heinzlein een perfect alternatief voor bieren met een hoger alcoholgehalte.
De Dark Heinzlein toont zich in de kleur van vers gezette koffie in het glas. Een hazelnootbruin schuim bekroont het mahoniekleurige bier, dat bij dronk fluweelzacht en aromatisch blijkt te zijn. Een flinke portie sterke gebrande mout zorgt voor een donker aromaprofiel met tonen van mokka, romige karamel, geroosterd graan en rokerig hout. Een vleugje hop rondt de aromaten op slimme wijze af.
Licht of donker – wij houden van de Heinzlein!
Voedingsinformatie per 100 ml:
Energie: 44 kJ / 10 kcal
Koolhydraten: 0,9 g
Zout: 0,05 g
Bevat kleine hoeveelheden vet, waaronder verzadigde vetzuren, suiker, eiwitten.
Water, gerstemout , hop, gist