Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De hopoogst is een heel bijzondere tijd van het jaar. Als de aromatische bloemschermen in de nazomer rijp zijn, ruik je ze al van verre. Het weelderige groen strekt zich meters hoog uit op de zeven meter hoge draden tussen de houten planken richting de hemel en dichte struiken met kegelvormige bloemen sieren de planten. Gelukkig zijn de dagen dat hop met de hand geplukt moest worden voorbij: vandaag oogst een tractor met plukarm de hele plant. De ranken worden op de boerderij verzameld en met behulp van een machine van de kegels bevrijd. Deze worden vervolgens gedroogd en verder verwerkt tot extract of pellets.
Sinds enige tijd zijn er echter brouwerijen die geïnteresseerd zijn in verse bloemen. In plaats van te wachten op het eindproduct, pakken deze experimentele brouwers zakken met vers geoogste hop in en gebruiken ze om het beste bier te brouwen. Deze brouwsels worden vers hopbier genoemd en hebben een bijzonder intens hoparoma.
Ook Mario en Timm van CREW Republic behoren tot deze gemotiveerde brouwers. Ze verzamelen de hop van het veld, transporteren ze rechtstreeks naar het brouwhuis en gooien ze in de ketel om Greenhorn te brouwen. Het Wet Hop Bier wordt elk jaar net op tijd voor de hopoogst gemaakt en vangt op wonderbaarlijke wijze het magische en groene, grasachtige aroma van vers geoogste hop op.
Water, gerstemout , hop, gist