Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Het Plankstetten-klooster in Berching, Opper-Palts, wordt omgeven door het soortenrijke landschap van het natuurpark Altmühltal. De topografie van het plaatselijke recreatiegebied omvat dichte, diepgroene bossen, vrolijk kabbelende beekjes en grillige rotsen, evenals boomgaarden. De bomen, die in de zomer weelderig van fruit zijn, voorzien de regio van appels, peren, kersen, pruimen, kweeperen en mirabelpruimen en bieden ook een leefgebied en voedsel voor vogels, insecten en andere kleine dieren.
Het Riedenburger Brauhaus maakt al lange tijd gebruik van de oogst van de vruchtbare grond in de regio. Het graan en de hop die voor het goede bier worden gebruikt, zijn afkomstig van regionale biologische boeren. Omdat er op de zonnige heuvels van de boomgaarden van het klooster Plankstetten ook prachtige appels groeien, hebben de brouwers een specialiteit aan hun assortiment toegevoegd waarbij veel van het roodwangfruit nodig is: cider!
De fijne boomgaardcider wordt gemaakt met appelsap dat wordt geperst uit de knapperige Plankstetten-appels. Gecombineerd met de eigen sterke tarwegist van de brouwerij en onder de deskundige handen van de brouwers wordt het natuurlijk troebele appelsap omgezet in smakelijke cider. Het zomerse verfrissende drankje heeft een behoorlijk alcoholpercentage van 5,2% en is gebrouwen zonder kunstmatige toevoegingen.
De Riedenburger Cider brengt de essentie van zonovergoten appels in je glas. Nou, snap het!