Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Naar brouwer Clayton aka. Amy heeft zijn eigen biertje al gekregen, nu is Christian aan de beurt. Zijn bijnaam is Frank, het bierige eerbetoon heet ook wel Frank en is een Hexentaler Stout. Freiburg, de thuisbasis van brouwers en Stout Frank, ligt ten zuiden van het idyllische Hexental.
Frank was oorspronkelijk een stout waarvan de romigheid en het fluweelzachte mondgevoel afkomstig waren van de gebrouwen havermout. Omdat de Beierse Zuiverheidswet het gebruik van alle ingrediënten behalve hop, mout en gist verbiedt, sleutelden de twee vindingrijke brouwers totdat ze een recept vonden dat net zo lekker was en net iets minder romig dan frank met havervlokken. Nu voegt Frank zich bij de lange rij bieren die voldoen aan de Zuiverheidswet en nog steeds indruk maakt met zijn donkere aroma en de fijne samenstelling van verschillende mouten.
Frank vloeit in een krachtig koffiebruin glas het glas in en is versierd met een kleine kroon van hazelnootbruin schuim. Vanuit de fijnporige, dichte pracht stijgt een verleidelijke geur van vers gezette koffie en fijne geroosterde aroma's naar de neus. De initiële smaak onthult een volumineuze body met maar liefst 6,9% en een hele reeks heerlijke geroosterde aroma's. Volle tonen van gebrande koffiebonen, donkere mannenchocolade en romige karamel strelen het gehemelte en verrukken de smaakpapillen met finesse. Een krachtige bitterheid rondt de aromaten vakkundig af.
Water, gerstemout , tarwemout , havermout , hop, gist