Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Wij noemen hop graag groen goud. De aromatische bloemen van de hopplant zijn een sleutelelement bij de bierproductie en geven ons favoriete drankje zijn heerlijke aroma. Mout mag qua smaak niet worden onderschat, maar hop is het ingrediënt dat brouwers de meeste flexibiliteit geeft.
De Bambergse tuinman Kris Emmerling is een revolutionair als het om hop gaat. Niet alleen bracht hij de al meer dan honderd jaar uitgestorven hopteelt terug naar Bamberg, hij ontwikkelde ook een proces dat de productie van rookbier zonder gerookte mout mogelijk maakt. Met deze gepatenteerde hop heeft hij de aandacht getrokken van de ambachtelijke bierindustrie en de wereld een compleet nieuw gerookt bier gebracht. De baas van de kleinste brouwerij van Bamberg heeft echter nog veel meer troeven in petto: zijn assortiment bestaat uit handgemaakte bierspecialiteiten in kleine batches, die de Frankische brouwkunst combineren met de frisse en onconventionele ideeën van de jonge brouwer.
Een klassieker uit de Hopfengarten is Hopfen Gold: de lichte pils is uitgevoerd in glanzend, kristalhelder ambergoud en is versierd met een sluier van sneeuwwit schuim. Een reukboeket van zacht geroosterde granen, vers gemaaid gras, kruiden en citroenachtige hop belooft culinaire hoogstandjes. En Hop Hold doet wat het belooft!
Brouwwater, gerstemout , hop, gist