Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Waar is de euforie is bier nummer twee in de vijfdelige digitale collabreeks van Atelier der Braukünste en de Franse microbrouwerij Popihn.
De Double Dryhopped Triple Weizenbock heeft niet alleen een indrukwekkende naam, maar ook een overeenkomstig indrukwekkende ingrediëntenlijst en een krachtig alcoholpercentage van 10,1%. Om een complexe smaak te bereiken, hebben de getalenteerde brouwers gekozen voor vijf verschillende hopvariëteiten. De aromahopen Waimea, Sabro, Talus, Citra en Mandarina Bavaria BBC toveren een smaakintensieve diepte in het bier en vullen het klassieke tarwearoma aan met complexe fruittonen. Drie verschillende moutsoorten zorgen voor een fluweelzachte consistentie en een luxueus romig mondgevoel: tarwe-, gerst- en havermout maken het sterke bier van hoge gisting tot een culinair genot met een zijdezachte textuur.
De Weizen Doppelbock vloeit in het glas in de kleur van natuurlijk troebel appelsap en is versierd met een vluchtige schuimkraag. Een heerlijke geur van rijpe banaan, pittige citrusvruchten en een vleugje kokos nodigen uit tot proeven. De initiële smaak onthult een delicaat samengestelde tarwe met een slim evenwicht tussen hop en mout. Noten van romige banaan en kruidige kruidnagel strelen het gehemelte voordat mandarijn, citroen en kokosnoot het lichaam binnendringen en de tarwe een moderne twist geven. Een speelse bloemige noot en wat dennenhars ronden de aromaten af.
Iedereen die zich nog niet eerder fantastisch heeft gevoeld, zal na de eerste slok van deze fantastische Weizenbock in euforie uitbarsten!
water, tarwe mout, gerstemout , havermout , hop, gist