Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De Dortmunder is een klassieker uit de gelijknamige stad. Toen halverwege de 19e eeuw voor het eerst bier werd gebrouwen, was de overheersende bierstijl van Dortmund van hoge gisting. In de massa bieren van hoge gisting viel de Dortmunder, gebrouwen met gist van lage gisting, behoorlijk op. Zijn voorvader leerde de technologie in Beieren en nam deze mee naar zijn thuisland. Het bier was de trigger voor een echte bierboom in Dortmund en legde ook de basis voor grote industriële brouwerijen. Ze produceerden het brouwsel goedkoop en maakten er een alledaags bier van voor de hardwerkende mannen en vrouwen in het Ruhrgebied.
De Braustück ontsnapte aan zijn nogal slechte reputatie aan het einde van de 20e eeuw toen het het EU-zegel "Beschermde Geografische Aanduiding" ontving en de eerste ambachtelijke brouwers de stijl ontdekten.
20 jaar later kreeg ook brouwerij Blech.Brut de smaak te pakken. Ze hebben de Dortmunder met cold-hopping naar de 21e eeuw gebracht en verfijnen deze met Cascade Cryo, Cascade T90 en Mozaïek Cryo. Het groene goud geeft de klassieker een mooie frisheid en complementeert het conventionele smaakpalet met fruitige, kruidige en delicaat bittere tonen. Blech.Bruts Dortmunder Dry Hopped is een moderne versie van het voormalige arbeidersbier en smaakt goed, zelfs als je je week niet onder de grond doorbrengt.
Water, gerstemout , hop, gist