Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Bierstijl: Fruitige Gose
Mango's zijn een tropische verleiding: hun sappige, zonnige geel verleidt je met zijn betoverende geur en exotische smaak. Je kunt gewoon puur genieten van het tropische fruit, maar er zijn ook heel wat recepten die het fruit op de culinaire kroon zetten. Denk hierbij aan romige mangoshakes, Thaise kleefrijst met mangoblokjes, sesam, gezoete gecondenseerde melk en een snufje zout, mango-ijs, pittige mangosalsa met gele pepers, limoen en koriander, mango lassi of romige cheesecake met een verfrissende mango-werveling. Natuurlijk is de magie van mango niet onopgemerkt gebleven door de ambachtelijke bierindustrie. Daarom is er nu een goede selectie van de beste creaties gemaakt met hop, mout, gist en mango.
Eén van deze brouwstukken komt van Ten Hands Brewery in Zweden. Samen met hun Bamberg-collega's van Blech.Brut hebben ze een samenwerking opgezet die de mango in het beste licht zet. Uitgerust met drie soorten mout, korianderzaad en een vleugje mout, presenteert hun gouden gose ons de mango in al zijn glorie. Het kunstwerk heet Mangoes Mangose en combineert de fruitige zoetheid en zuurgraad van het tropische fruit met roze Himalayazout en kruidige koriander.
Als je op zoek bent naar de ultieme mango-kick, probeer dan zeker Mango's Mangose!
Water, gerstemout , tarwemout , haver , mangopuree, korianderzaad, hop, gist