Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De onbetwiste ster van de bierscene is momenteel hop. Het groene goud wordt in een prachtig assortiment verbouwd en is in elk bier terug te vinden. Brouwers gebruiken de grondstof in grote hoeveelheden en creëren brouwsels die hoppiger zijn dan ooit. De aromatische kegels zijn altijd een elementair onderdeel van bier geweest, maar de laatste jaren staan ze steeds meer in het middelpunt van de belangstelling. Als gevolg van de ambachtelijke bierbeweging zijn er talloze bierstijlen ontwikkeld die hop in al zijn diversiteit presenteren, maar hun invloed groeit ook in de context van traditionele brouwsels. Steeds meer brouwerijen wagen zich aan moderne interpretaties van populaire klassiekers en geven deze een nieuw likje verf met royale toevoegingen van hop. Een effectieve techniek om de hopsmaak te maximaliseren is koudhoppen. Doordat de kegels (of pellets) niet worden gekookt, heeft het brouwsel een schoner, intenser en minder bitter hoparoma.
De Bambergse brouwerij Blech.Brut beheerst koude hop en gebruikt deze voor al hun gehopte IPA's. Sinds kort hebben ze echter ook enkele meer traditionele exemplaren op voorraad, die door middel van cold hopping nieuw leven zijn ingeblazen. Deze gemoderniseerde klassieker bevat de Dry Hopped Helle, die de prachtige balans van de stijl combineert met de geconcentreerde kracht van Strata en Wakatu. Mild, smaakvol en fruitig!
Water, gerstemout , hop, gist