Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Nadat bier een lang, onopgesmukt bestaan heeft gehad als een eenvoudige, weinig spectaculaire drank, heeft het sinds de komst van ambachtelijk bier een smaakvolle opleving gekend. Talloze creatieve brouwers hebben de taak op zich genomen om verfijnde bierspecialiteiten te produceren en zorgen voor opschudding met aroma-intensieve gebrouwen producten.
Een pionier in de categorie “fijn bier” is Dr. Thomas Tyrell, die het imago van bier oppoetst met mooie wijnen in champagneflessen. Het Tyrell BrauKunstAtelier ontwikkelt weelderige bieren die je aan het eind van de dag niet bepaald sist. Coconut porter , Kaiser Weisse , Amburana en Co. vereisen aandacht en toewijding en ontwikkelen hun complexe aroma het beste wanneer ze op een comfortabele temperatuur in geschikte glazen worden genoten.
Eén van deze subtiel samengestelde specialiteiten is Tyrell's Kaffirweisse, een Tripel Berliner Weisse die tot leven is gebracht met gember en kaffirlimoenblaadjes. De inspiratie voor de creatie was het klassieke gemberbier uit de 19e eeuw, dat indruk maakte met sterke gember- en bloemige citrustonen. Het 9,8% sterke bier van het BrauKunstAtelier werd dubbel gefermenteerd met gist en melkzuurbacteriën en daarna wekenlang gerijpt in de gistingkelder. Terwijl de gember een citroenachtige frisheid en de onmiskenbare kruidige kruidigheid aan het bier geeft, zorgen de kaffirlimoenblaadjes voor pittigheid en een vleugje exotisme. De Kaffirweisse is een harmonieuze en verfijnde symfonie van zachte mout, fruitige zuren, vakkundig gebruikte gemberkruidigheid en flinke citrustonen.
Water, gerstemout , tarwemout , glucose, wilde hop, gist- en melkzuurculturen , kaffirlimoenblaadjes, gemberwortel