Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De moutdrank is een ware sensatie: Volgens de trotse brouwerij Storch im Glück is hun biologische moutdrank de eerste en enige moutdrank ter wereld die geen gluten bevat.
Mout is een basisingrediënt in moutbier en bevat meestal gluten. Het gluteneiwit, waar veel mensen allergisch of intolerant voor zijn, moet op een of andere manier uit het product worden verwijderd. Veel brouwerijen vertrouwen op enzymen of vermijden helemaal het gebruik van granen die gluten bevatten. Gerst wordt vaak vervangen door minder smaakvolle alternatieven zoals rijst of gierst, omdat ze een lager glutengehalte hebben.
Niet zo bij Storch im Glück!
Het kleine Frankische merk heeft een technologie ontwikkeld waarmee brouwers op natuurlijke wijze conventioneel bier kunnen brouwen. Door een intensiever kookproces, lange, koele opslag en het gebruik van historische, glutenarme gerstvariëteiten is Oskar Döllinger erin geslaagd glutenvrij bier te brouwen in overeenstemming met de Beierse Zuiverheidswet dat smaakt als normaal bier. Gewoon heerlijk.
De biologische moutdrank vloeit in een glinsterend kopermahoniehout in het glas en is versierd met een kleine kroon van dicht, licht getint schuim. Naast zijn verleidelijke uitstraling overtuigt het moutbier door zijn heerlijk verfrissende smaak. De biologische moutdrank scoort met een sterk moutkarakter, een intens aroma en een subtiele zoetheid die prachtig harmonieert met de moutnuances.
Gemiddelde voedingswaarden per 100 ml:
Energie: 206 kj / 49 kcal
Vet: 0 g
Koolhydraten: 11,3 g
(waarvan suiker: 8,9 g)
Eiwit: 0 g
Zout: 0,02 g
Water, gerstemout , suiker, karamel, fermentatiekoolzuur, hop