Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Een bijzonder hoogtepunt van brouwerij Hofstetten is hun granieten bock . Dit speciaalbier wordt gefermenteerd in traditionele granieten vaten. Voordat het naar de opslagkelder gaat om te rijpen, worden granieten blokken, die gemaakt zijn om boven het vuur te gloeien, in het bier ondergedompeld. De hete stenen karameliseren de moutsuiker en toveren een heerlijk romige toffeetoon in het bier. Na een volle zes maanden in de kelder is de geit klaar. Om de culinaire kroon op deze creatie te zetten, wordt deze vervolgens ingevroren. Bij dit proces wordt het watergehalte in het bier verlaagd en wordt het brouwsel in alle opzichten sterker. Het geconcentreerde eindproduct heet Granitbock-ijs en is een van de populairste producten uit Hofstetten.
Omdat er ieder jaar voor de trouwe klanten van de brouwerij een kleine kerstverrassing is, heeft het team dit jaar een winterse versie van hun Granitbock-ijs bedacht: een flinke snuf peperkoekkruiden verfijnt het moutige bier en maakt het tot een kruidige specialiteit voor gezellige Adventsavonden voor de open haard.
Het kastanjegebrouwen bier met een robijnrode glans en een dichte, ivoorkleurige schuimkraag combineert delicaat smeltende karamel met krachtige geroosterde aroma’s en de onmiskenbare smaak van traditionele peperkoek. Het indrukwekkende alcoholpercentage van 11,5% zorgt voor een aangename warmte die zich al na enkele slokjes door lichaam en geest verspreidt.
Water, gerstemout , tarwemout , hop, gist, peperkoekkruiden