Kellerbier is een Frankische klassieker en een van de populairste bieren in de regio. Het traditionele brouwsel harmonieert wonderwel met de hartige Frankische keuken en mag in geen enkele pub of bierkelder ontbreken. De frisse, smakelijke smaak past uitstekend bij hartige snacks, visgerechten en allerlei soorten gebraad, maar het kelderbier is ook zonder begeleiding een genot.
De thuisbasis van de Engel-bierfabriek is Crailsheim, dat noch Frankisch noch Beiers is. Toch heeft de brouwerij een uitstekend kelderbier in het assortiment: de natuurlijk troebele interpretatie schittert met een uitgebalanceerd evenwicht tussen volle mout, kruidige gist en een trio van voortreffelijke hop. Terwijl de korrel zorgt voor volume, een fluweelzacht mondgevoel en mooie kruiden, zorgen de hopsoorten Perle, Magnum en Select uit de hopstreek Spalt voor een harmonieuze bitterheid en smaakdiepte. Een lange rijpingsperiode in de kelder diep onder de brouwerij rondt het aromaspel soepel af en maakt van het natuurlijk troebele kelderbier een verfijnd genot voor elke gelegenheid.
De delicatesse vloeit in een zonnig oranjegoud het glas in en wordt bekroond met een statige dop van wit schuim met dichte poriën. De geur en smaak bestaan uit sterke gisttonen, sappige fruittonen, volle mout en een delicaat gekruide bitterheid. Het Engel Kellerbier natuurtroebel is een ongecompliceerd brouwsel dat een Frankische sfeer creëert - ongeacht of u zich in Baden-Württemberg, Franken of ergens anders bevindt.
Brouwwater, gerstemout , hop, gist