Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De keuken van het Münsterland is een behoorlijk stevige aangelegenheid. Veel specialiteiten worden bereid met vlees en slachtafval, stevig gekruid en geserveerd met roggebrood. Eén van de klassiekers uit Münster is bijvoorbeeld de Töttchen. Dit gerecht is gemaakt van rundvlees, uien en azijn en omvat traditioneel de longen, het hart en ander slachtafval, evenals de kop van een kalf. Wat ooit als slecht voedsel werd beschouwd, wordt nu als een echte delicatesse beschouwd. Veel koks laten het slachtafval nu echter achterwege en vervangen het door vlees en tong van het kalfsvlees in de zoetzure ragout. Al net zo rustiek is Pfefferpotthast: de goulash wordt gemaakt van rundvlees en uien, gekruid met kruidnagel, laurier, peper en kappertjes en geserveerd met gekookte aardappelen, rode biet en augurk.
De pils van brouwerij Finne in Münster past perfect bij deze keuken. De sterke bitterheid van het bier en de hoppige zuurheid brengen de zoetheid, zuurgraad en het vetgehalte van hartige gerechten prachtig in evenwicht. Omdat de Pils bovendien fris en slank is, kan hij zonder zwaarte bij rijke gerechten geserveerd worden. Het brouwsel is gemaakt met Pilsner- en München-mout en Saaz-hop, Schlitzer Select en Perle uit gecontroleerde biologische landbouw en heeft, naast een frisse 42 bittereenheden, een behoorlijk alcoholpercentage van 5,1%.
Of je er nu Töttchen, Schnüüsch, Schäuferla of een ijsje bij eet - Finnes Pils slaat altijd een goed figuur.
Water, gerstemout , hop, gist