Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Hoewel hop altijd een essentieel onderdeel van bier is geweest, is het groene goud de afgelopen decennia nog belangrijker geworden. Deze ontwikkeling is vooral te danken aan de ambachtelijke bierbeweging: hedendaagse stijlen concentreren zich op de aromatische kegels en gebruiken de modernste technieken om hun volledige potentieel te ontsluiten. De hopteelt is dienovereenkomstig veranderd en elk jaar komen er nieuwe hybriden en variëteiten op de markt. Er zijn momenteel tussen de 250 en 300 verschillende soorten, onderverdeeld in de categorieën bittere en aromatische hop. Natuurlijk zijn sommige ervan populairder dan andere en populairder bij brouwers. De momenteel populairste en beste hopsoorten zijn Amarillo, Simcoe, Cascade, Chinook en Nelson Sauvin. Citra is ook erg populair.
De Gutshofbrauerei Das Freie koos voor hun nieuwste creatie vijf van deze intense hopsoorten en verwerkte deze tot een complexe pale ale. Drifty heeft een droog karakter dat doet denken aan een goede witte wijn en combineert dit met sappige fruitigheid. De naam is een combinatie van “droog” en “fruitig”. Het bier van hoge gisting brengt tonen van mandarijn, perzik, mango, passievrucht en limoen op de tong en verrukt met frisheid, zuurgraad en pittige fruitigheid. Een frisse bitterheid rondt de aromaten nauwkeurig af.
Brouwwater, gerstemout , hop, gist