Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Bill Brew heeft een vliegende start gehad, en niet alleen omdat de locaties al aan alle voedselkeuringseisen voldeden. De Hamburgers werden meteen goed ontvangen met hun creaties: echt Hamburgs bier met Frankische charme lijkt een gevoelige snaar te hebben geraakt, althans de eerste flessen gingen als warme broodjes over de toonbank. Nadat Hamburger Prater na zeer korte tijd uitverkocht was, volgde het team snel op met Hamburger Keller.
Dit Scandinavische kelderbier is gemaakt door amateurbrouwer Bernd, die vanwege zijn passie de bijnaam Hopload draagt. Met Münchenmout en de Hallertau Tradition- en Perle-hop creëerde hij een verfijnd recept, dat Bill Brew al snel op grotere schaal lanceerde.
Hamburger Keller presenteert zich in een bijna helder zonnig goud in het glas en wordt bekroond met een dop van ivoorkleurig schuim. Een moutige geur zweeft rond de neus en verleidt je tot drinken. De eerste slok is eveneens korrelig, daarna komen geleidelijk tonen van romige karamel, kruidige honing, geroosterde noten en boskruiden. Een delicaat gekruide bitterheid maakt het totaalplaatje compleet. Bill Brews Hamburger Keller is een moderne interpretatie van een nuchter, Frankisch kelderbier en bekoort door zijn uiterst drinkbare karakter en ronde aroma. Zoals altijd zijn de exemplaren strikt beperkt, dus als je ze wilt proberen, moet je er snel bij zijn.
Water, gerstemout , hop, gist