Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De Engelse keuken staat niet bepaald bekend om zijn briljantheid en overvloed aan gevarieerde, delicate gerechten. Buiten Groot-Brittannië wordt aangenomen dat mensen op het eiland eigenlijk alleen maar fish and chips eten. Dat is helemaal niet waar. Naast het uitgebreide Engelse ontbijt met worstjes, bonen, eieren, spek, aardappelen, gebakken champignons, tomaten en toast, zijn er nog tal van andere gerechten die zowel typisch Engels als werkelijk heerlijk zijn. Een favoriet is absoluut Sunday Roast. Het Britse equivalent van een Sunday Roast brengt traditioneel vlees, diverse gestoofde groenten, een dikke saus en soms Yorkshire puddingen op het bord. Dit laatste is geen pudding in de traditionele zin van het woord, maar eerder een in vet gebakken deeg dat in de oven rijst tot kleine taartvormpjes.
De Black Sheep Brewery komt ook uit de bakermat van de Yorkshire pudding. De kleine, onafhankelijke familiebrouwerij wordt gerund door Paul Theakston en zijn zonen en heeft een assortiment bieren die de perfecte aanvulling zijn op de Sunday Roast. Of ook met Frankisch korstgebraad.
Eén van deze bieren is Black Sheep Ale, een Engelse klassieker met een drinkbaar alcoholpercentage van 4,4%. Het ambergoud bier ruikt naar gedroogd fruit, sinaasappelschil en gebrande mout. De smaak volgt op de hielen en levert een hoppige bitterheid op die goed past bij de rijke fruitigheid en zoete karameltonen van het bier.
Water, gerstemout , tarwemout , hop, gist