De originele Quadrupel van La Trappe is een echte sensatie: het krachtige brouwsel brengt een alcoholpercentage van 10,0% op tafel en zal u verrassen met zijn prachtige uiterlijk en hemelse smaak. Het koperrode brouwsel combineert zacht geroosterde aroma’s met warme kruiden, geroosterde noten, romige karamel en Medjool-dadels - een onweerstaanbare symfonie! Als bekroning van deze voortreffelijke creatie besloot de Belgische brouwerij in 2009 om deze te laten rijpen op eikenhouten vaten. Deze extra tussenstap verrijkt het brouwsel met een kruidig houtaroma en verdiept de natuurlijke smaak vele malen. De eerste versie van de op vat gerijpte Quadrupel werd zeer goed ontvangen, dus La Trappe maakte er al snel een serie van.
Het aantal bieren in de serie is inmiddels opgelopen tot boven de 50 en het assortiment is niet meer weg te denken zonder.
Op dit punt willen wij u kennis laten maken met La Trappes Oak Aged Batch 38. Voor deze ronde selecteerden de meesterbrouwers uitsluitend vaten waarin voorheen Zuid-Franse witte wijn lag opgeslagen. Batch 38 bestond uit drie individuele brouwsels van verschillende leeftijden: de componenten rijpten één, twee en drie jaar in eikenhouten vaten. De afgewerkte quadruple heeft een zachte, zijdeachtige textuur, een droog karakter en een luxueuze smaak die is opgebouwd uit sterke geroosterde aroma’s, kruidige vanille, gedroogd rood fruit, kruiden en zachte tonen van witte wijn.
Water, gerstemout , glucosestroop, hop, gist