Hoewel de wereld van speciaalbier zich kenmerkt door creativiteit en vrijheid, zijn er toch enkele (ongeschreven) regels die gevolgd moeten worden bij het bereiden van moderne bierstijlen. India Pale Ales willen met zoveel mogelijk hop worden gebrouwen, Porters en Stouts moeten een verscheidenheid aan verschillende mouten bevatten en de nieuwe interpretatie van de klassieke Gose bevat in veruit de meeste gevallen nog steeds korianderzaad en zout. Het brouwerijteam van Uiltje houdt van speciaalbier en houdt zich graag aan de richtlijnen, maar zo nu en dan willen de wilde brouwers hun eigen ding doen.
Hun nieuwste creatie is een zogenaamde Grape Ale, een brouwsel waarvan de enige vereiste de druiven zijn die het zijn naam geven. Het brouwsel heet Roman Rendez-Brew (gebaseerd op het Romeinse Rendez-Vous) en bevat naast de vooraf bepaalde druiven ook een hele reeks andere Italiaans geïnspireerde ingrediënten: de fijnste rode wijn ondersteunt de fruitigheid van de druiven, eikenhout Houtsnippers zorgen voor een aardse kruidigheid, grapefruitschillen en bergamot zorgen voor een pittige frisheid en het korianderzaad tovert een kruidige toets in het bier.
Uiltjes Roman Rendez-Brew brengt een passend alcoholpercentage van 5,9% op tafel en smaakt alsof een goede, op eikenhouten vaten gerijpte rode wijn, romige toffee, wit druivensap en lichte mout elkaar op de tong ontmoeten. Onconventioneel!
Water, gerstemout , tarwemout , wijn (bevat sulfieten ), eikenhoutsnippers, grapefruitschil, citroenschil, korianderzaad, hop, gist