Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Bij brouwerij Hopstad draait alles om hop: de brouwers zijn zelfbenoemde hopkoppen en hebben zich gespecialiseerd in het omgaan met het groene goud. Met een meesterlijke hand beheersen ze ongelooflijke hoeveelheden aromatische kegels en temmen ze hun uitbundige geest tot drinkbare en plezierige brouwsels.
HopBot is een goed voorbeeld van hun kunst. De sappige West Coast IPA brengt een uitbundig gezelschap van vijf verschillende hopsoorten samen en is toch – of misschien juist daardoor – heerlijk soepel, delicaat gebalanceerd en heerlijk. De brouwers plaatsen vier mouten, Summit, Centennial, Willamette, Citra en Mozaïek, naast elkaar en creëren een smaak waarin hop en graan naadloos in elkaar overgaan. Het brouwstuk brengt maar liefst 7,1% alcohol en maar liefst 70 bittereenheden in het glas.
Een bier voor kenners!
De hopbom van Hop City vloeit in dicht troebel oud goud het glas in en wordt bekroond met een ivoorkleurig schuim met fijne poriën. Uit het koperachtige bier stijgt een tropische geurwolk op, ruikend naar zonovergoten citrusfruit en rijp tropisch fruit. De initiële smaak is zijdezacht en combineert een stabiele moutbasis met weelderige hoptonen. In de mond ontmoeten romige karamel, gouden korrel, dennenhars en citrusvruchten elkaar en vormen ze samen een harmonieus geheel. Een goed uitgebalanceerde bitterheid maakt het aromaspel compleet.
Water, gerstemout , tarwevlokken , hop, gist