Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De kvass-serie van Pinta behandelt de diverse mogelijkheden van de zure bierstijl en heeft al heel wat van de mooiste exemplaren op de markt gebracht. De bieren kenmerken zich door hun fijn samengestelde balans van zuur, fruit, hop en mout en imponeren door hun heerlijke frisheid en zomervakantiegevoel.
Kvass Gamma valt in de categorie zuur bier en wordt gebrouwen met melkzuurbacteriën en frambozen. En als we frambozen zeggen, menen we het: maar liefst 1000 kilogram van de aromatische bes werd gebruikt om de hemelse frambozenrode kleur en de bijbehorende intense smaak te creëren. Uit deze gigantische berg frambozen werd sap geperst, dat vervolgens rechtstreeks in de ketel terechtkwam en daar zijn magie verspreidde.
Het fruitige bier vloeit in een dieprode bessentoon in het glas en is versierd met een kleine sluier van delicaat roze schuim. Wanneer je de kroonkurk opent, komt er een onweerstaanbare geur van vers geplukte, zonovergoten frambozen je neus binnen en krijg je zin om je eerste slok te nemen. De initiële smaak is pure framboos: het sappige aroma van het brutale fruit combineert in de mond met tonen van natuurlijke yoghurt, lichte mout en pittig citrusfruit om een zomerse symfonie te creëren. De elegante zuurgraad onderstreept het aromaspel en rondt de smaak vakkundig af.
Water, gerstemout , frambozensap, hop, melkzuurbacteriën, gist