Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Bierstijl: Alcoholvrije APA
Nadat wijn lange tijd de kroon van de culinaire kunst was en de enige drank die in goede restaurants met lekker eten gepaard ging, heeft handgebrouwen ambachtelijk bier zich de afgelopen jaren gevestigd in de haute cuisine. Chefs en sommeliers hebben een voorliefde ontwikkeld voor subtiel samengestelde biercreaties en combineren al lang de hoppige meesterwerken met hun exquise gerechten.
Een uitstekende combinatie met gerookte forel op in salieboter geroosterd speltbrood met gebakken kappertjes, mierikswortelcrème en citroenschil is bijvoorbeeld de Freeky APA van Browar Maryensztadt. De alcoholvrije American Pale Ale is op smaak gebracht met Cascade- en Mozaïekhop en brengt een symfonie van tropisch fruit, citrusfris fruit en dennentoppen in het glas. Dankzij de vederlichte body, elegante frisheid en fruitige zuurgraad laat deze succesvolle alcoholvrije drank zich uitstekend combineren met mediterrane gerechten en gevogelte.
Het lichte, schilferige bier vloeit in een koperachtige gouden kleur in het glas en completeert zijn smakelijke uiterlijk met een handbreedte wit schuim. Een reukverrukking van toffee, abrikozenjam, vers gemaaid gras en citrusvruchten vult de lucht en nodigt uit tot drinken. Dit onthult een middelzware body met fruitige, hoppige en grasachtige aroma's en een frisse, aardse bitterheid die mooi in de afdronk bouwt.
Water, gerstemout , hop, gist