Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
In hun begindagen hadden smoothies geen bijzonder goede reputatie buiten de groep gezondheidsbewuste raw foodists. Te gezond. Te dik. De vers geperste of gepureerde cocktail van diverse soorten groenten en fruit veroverde na de aanvankelijke kinderziektes al snel de rest van de culinaire wereld: smoothiebars schoten als paddenstoelen uit de grond en de vitaminebommetjes kon je kopen in cafés, restaurants, de sportschool en zelfs in... Vind supermarkt. Tegenwoordig is onze relatie ermee op een normaal niveau gestabiliseerd en veel mensen gebruiken de drank om hun dagelijkse groente- en fruiteenheden in een gecomprimeerde en ongecompliceerde vorm te consumeren.
We dachten dat smoothies oké waren, totdat we erg enthousiast werden van de eerste bierige. Vindingrijke brouwers combineerden hop, mout en gist met vers fruit en maakten van hun brouwsels smoothies voor gezondheidsbewuste hopheads. Eén van onze favoriete smoothies komt uit Maryenszstadt. De Poolse brouwerij brouwt een bierachtige fruitcocktail met een fruitgehalte van 25%.
Mango, peer en yuzu zijn verantwoordelijk voor de fruitkick en vitamines. De verse vruchten worden in pureevorm gebrouwen en gecombineerd met melkzuurbacteriën en natuurlijke vanillesmaak tot een speciaal soort smoothie. Het resultaat heeft een flink alcoholpercentage van 7,0%, is fluweelzacht, heerlijk gripvast en zo fruitig dat je bijna denkt dat je daadwerkelijk geperst vruchtensap drinkt.
Water, gerstemout , fruitpuree (25%): peer, mango, natuurlijk geperst yuzu-sap; Lactose , maltodextrine, hop, natuurlijke vanillesmaak, gist, lactobacillen