Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De Berliner Weisse is een klassieke bierstijl die niet meer weg te denken is uit de hedendaagse ambachtelijke bierscene. Het zure bier uit de hoofdstad werd lange tijd vergeten en in opspraak gebracht. Deze trieste ontwikkeling is waarschijnlijk terug te voeren op de siroop. Om de frisse zuurgraad van de witte wijnen in evenwicht te brengen, werd het bier een tijdje gemengd met verschillende siropen. Deze praktijk wordt door bierkenners absoluut afgekeurd en heeft ervoor gezorgd dat Berliner Weisse geleidelijk uit pubs en bars verdween. Tegenwoordig beleeft het een opleving - gelukkig zonder enige siroop.
Ambachtelijke bierbrouwers en -kenners waarderen de bijzondere zuurgraad van de stijl en begeleiden deze vaak met bijpassend fruit. De Zweedse brouwerij Brewski brouwt bijvoorbeeld frambozen en grapefruit. Naast hun zoetheid hebben deze vruchten hun eigen unieke zuurgraad, die perfect past bij het karakter van de Berliner Weisse.
De creatie heet Grapsberry, grapefruit plus framboos en smaakt zo: het zomerse aroma van rijpe frambozen domineert de drank en roept op de tong herinneringen op aan oma's frambozenhaag en haar heerlijke frambozencake. Hoe meer je drinkt, hoe meer je de invloed van grapefruit voelt. De zure citrusvrucht rondt het biergenot af met een pittige zuurgraad en een vleugje bitterheid.
Water, gerstemout , tarwemout , havermout , framboos, grapefruit, hop, gist