Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Bierstijl: DDH Tapioca IPA
De cassavewortel is een wonderbaarlijke plant die de oude Maya’s enthousiast maakte. Zowel het blad als de knol aan de basis van de plant kunnen gegeten worden, maar vooral de wortel wordt gewaardeerd omdat deze een bijzonder hoog zetmeelgehalte heeft. Omdat de rauwe vrucht een gif bevat, moet deze vóór consumptie worden gekookt. Meestal wordt de knol gedroogd, gemalen, gefermenteerd en opnieuw gedroogd in de vorm van bloem. Deze basis kan worden gebruikt voor het maken van taarten of brood. Cassave kan echter ook als groente worden gekookt, gebakken of met water worden gemengd om er sap van te maken.
De brouwers van Totenhopfen hadden een heel andere aanpak: volgens hun ambacht maakten ze geen gebak van cassave, maar gooiden het in de brouwketel. In plaats van de hele knol gebruikte het team Braziliaanse tapioca voor Cassava Jack. Dit ingrediënt wordt gewonnen uit de cassavewortel en is een essentieel onderdeel van de Braziliaanse keuken. Gecombineerd met de hopsoorten Columbus, Mozaïek, Strata, El Dorado en Citra ontstaat uit de cassave een heerlijk bier dat ruikt en smaakt naar tropisch fruit. Het aromaprofiel bestaat uit geel steenfruit, mango, ananas, grasachtige hints en sappige sinaasappel. Een matig bittere, hoppige afdronk bekroont het biergenot en doet verlangen naar een volgend blikje.
Water, gerstemout , tarwemout , havervlokken , tapioca, hop en gist.