Elk jaar op 23 juli viert Bamberg de Dag van het Behoud van het Rookbier. Deze datum is geen toeval: op deze dag in 1635 werd de eerste rookloze moutoven gepatenteerd, wat het einde van traditioneel gerookte mout inluidde. De rokerige geur verdween overal uit bier – overal behalve in Bamberg. Hier hielden twee traditionele brouwerijen vast aan de eeuwenoude methode: Brauerei Spezial en de legendarische Schlenkerla (eigenlijk Heller-Bräu Trum, maar het beroemdste bier werd de bijnaam van de brouwerij onder de inwoners van Bamberg). Tot op de dag van vandaag wordt de mout daar boven een open beukenhouten vuur gedroogd, en blijft gerookt bier een levend stukje cultuurgeschiedenis.
Voor deze speciale feestdag creëert Heller-Bräu Trum een exclusieve speciale editie van de Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen. Traditiegetrouw blijft het bier ongefilterd en blijft de gist in het brouwsel, wat het bier extra smaak en romigheid geeft. De smaak combineert de typische sterke beukenhoutrookgeur met een subtiele karamelzoetheid en een aangenaam kruidige ondertoon. De gist maakt de Märzen voller maar milder, waardoor hij zelfs voor rookbier-beginners toegankelijker is. Perfect in balans, heerlijk zacht en met een subtiele bruis – een heerlijke ode aan de eeuwenoude brouwtraditie van Bamberg.
Een bier voor iedereen die op zoek is naar iets bijzonders en een waardige begeleider van het feest van het bewaren van gerookt bier.
Brouwwater, gerstemout , hop, gist