Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De keuze tussen bier of wijn heeft de mensheid eeuwenlang geplaagd. Beide drankjes hebben hun voordelen en de prachtige eigenschap dat ze van elke avond een bijzondere traktatie kunnen maken. Als bierretailers zijn we natuurlijk enigszins bevooroordeeld, maar we kunnen de aantrekkingskracht van zo nu en dan een glas wijn zeker begrijpen. Gelukkig hebben brouwerijen de eeuwige vraag op zich genomen en een onverslaanbaar antwoord bedacht dat de hele beslissing overbodig maakt. Steeds meer brouwers wagen zich aan een hybride : in plaats van bier OF wijn, kiezen ze voor bier EN wijn. Deze hybriden combineren het beste van twee werelden en maken wijnkenners en bierliefhebbers even blij.
Het Ale-Mania-team uit Bonn haalde twee experts aan boord voor hun eigen hybride. Julien Renard is wijnmaker en wijnexpert. In samenwerking met biersommelier Holger Beßlich ondersteunde hij de brouwers.
Hun werk is een zogenaamde Riesling Blonde, die het wort van de Belgische klassieker Blonde combineert met most van de Riesling-druivensoort. De druiven komen uit Winninger Göttchesberg en zorgen niet alleen voor een heerlijk aroma, maar ook voor een scala aan wilde gisten. Deze werden aangevuld met extra gisten en samen begonnen ze met de gisting. Het uiteindelijke brouwsel is licht goudkleurig, delicaat zuur en hemels fruitig.
Water, gerstemout , tarwemout , Riesling, hop (Perle) en gist (S33 en wilde gisten)